Gázszagot érez?

Hírek 2021

2021. 09. 08.

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS

Az OPUS TIGÁZ Gázhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 184. sz.; cégjegyzékszám: 09-10-000109 a továbbiakban: “Kibocsátó”), eleget téve a rendkívüli tájékoztatás körében meghatározott kötelezettségének, ezúton tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy a Scope Ratings GmbH független hitelminősítő elvégezte a Kibocsátó, illetve a Kibocsátó által a Tigáz 2031/A elnevezésű, HU0000360292 ISIN azonosítójú kötvények (a továbbiakban: Kötvények) hitelminősítésének éves felülvizsgálatát.

A Scope Ratings GmbH az alábbi linken található felülvizsgálati jelentésében megállapította, hogy a 2021. első félév üzleti eredménye nem befolyásolta a Kibocsátó, valamint a Kötvények korábbi minősítésének alapjául szolgáló tényezőket, ennek megfelelően megerősítette a Kibocsátó kapcsán korábban megállapított BB+, illetve a Kötvények kapcsán korábban megállapított BB+ hitelminősítést.

A hitelminősítő angol nyelvű jelentése az alábbi linkekre kattintva megismerhető:

https://www.ehrg.de/en/scope-hamburg-has-confirmed-the-bb-issuer-credit-rating-and-the-bb-issuance-rating-of-hungarian-gas-distributor-opus-tigaz-gazhalozati-zrt/



Budapest, 2021. szeptember 8.


OPUS TIGÁZ Zrt.
Igazgatósága

 

Rendkívüli tájékoztatás