Gázszagot érez?

TÁJÉKOZTATÓ A SZÁMLÁK ÜGYINTÉZÉSÉRŐL (MVM NEXT, OPUS TIGÁZ ZRT., KERESKEDŐK)

Kit kereshetek havi gázfogyasztásról szóló számlámmal kapcsolatban?

Az OPUS TIGÁZ Zrt., mint földgázelosztó nem állít ki a földgáz felhasználásáról és/vagy az alapdíjról számlát. Az ilyen típusú számlával és annak befizetés igazolásával kapcsolatban kérjük, forduljon az azt kiállító egyetemes szolgáltatójához, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-hez vagy kereskedőjéhez!

Milyen típusú számlákkal forduljon hozzánk?

Az OPUS TIGÁZ Zrt. jellemzően gázmérővel, nyomásszabályozóval kapcsolatos munkákról (le- és felszerelés), elosztóvezetéki munkákról és egyéb műszaki munkákról állít ki számlát, valamint esetlegesen kötbér, kártérítés terhelések és egyéb fizetési okiratok kerülnek kibocsátásra a felhasználók részére.


Hogyan egyenlítheti ki az OPUS TIGÁZ Zrt.-től kapott számláját vagy egyéb fizetési kötelezettségét?

A számlák kiegyenlítése történhet:

  1. postai úton, a számlalevélhez tartozó postai számlabefizetési megbízáson vagy készpénzátutalási megbízáson
  2. egyedi átutalással 
  3. mobil fizetéssel  
  4. ügyfélszolgálati irodában történő bankkártyás fizetéssel

Postai úton, a számlalevélhez tartozó postai számlabefizetési megbízáson vagy készpénzátutalási megbízáson:

A számlalevél postai számlabefizetési megbízásán (fehér csekk) vagy készpénzátutalási megbízásán (sárga csekk) bármelyik belföldi postahivatalban teljesítheti fizetési kötelezettségét. Teljesítés napjának az számít, amikor az összeg megérkezik az OPUS TIGÁZ Zrt.-hez. 

Egyedi átutalás:

Ahhoz, hogy a számla kiegyenlítése sikeres legyen, fontos ügyelni az átutaláskor az adatok helyes megadására. Minden esetben a befizetni kívánt számlán szereplő bankszámlaszámra indítsa el az utalási megbízást. Kedvezményezettnek az OPUS TIGÁZ Zrt.-t szükséges megadni, közlemény rovatban pedig a számlaszámot és az ügyfélazonosítószámot külön kérjük szerepeltetni!

Mobil fizetés:

A könnyebb és gyorsabb ügyintézés érdekében azon számlák esetén, ahol a postai számlabefizetési nyomtatványok QR kóddal (egyedi kód, mely tartalmazza az adott számla adatait) vannak ellátva, ennek segítségével is befizetheti számláját. A QR-kódos számlabefizetéshez egy beépített kamerás okostelefon és a telefonra telepített, a kód leolvasását szolgáló iCsekk alkalmazás szükséges. Az iCsekk alkalmazás ingyen letölthető az AppStore és a Google Play áruházakból. 
A fizetés összege a bankkártyára terhelődik és bankkártyás vásárlásnak minősül.

Ügyfélszolgálati irodában történő bankkártyás fizetés:

Ügyfélszolgálati irodáinkban lehetőséget biztosítunk a Társaságunk által kibocsátott számlák, valamint egyéb fizetési okiratok bankkártyával történő kiegyenlítésére. A tranzakciót a szerződő fél vagy az igazolt meghatalmazott/megbízott hajthatja végre, akinek érvényes bankkártyával és a személyazonosságát igazoló kártyával szükséges rendelkeznie.