Gázszagot érez?

Hírek 2022

2022. 08. 10.

Rendkívüli tájékoztatás

Hitelminősítés felülvizsgálata a SCOPE Hamburg GmbH által alkalmazott metódus változása miatt

Az OPUS TIGÁZ Gázhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 184. sz.; cégjegyzékszám: 09-10-000109; a továbbiakban: “Kibocsátó”), eleget téve a rendkívüli tájékoztatás körében meghatározott kötelezettségének, ezúton tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy a Scope Hamburg GmbH független hitelminősítő elvégezte a Kibocsátó, illetve a Kibocsátó által kibocsátott Tigáz 2031/A elnevezésű, HU0000360292 ISIN azonosítójú kötvények (a továbbiakban: „Kötvények”) hitelminősítésének felülvizsgálatát a SCOPE Hamburg GmbH által alkalmazott minősítési rendszer megváltozása okán.

A SCOPE Hamburg a 2022. május 2-án életbe lépő, az európai közüzemi társaságokra vonatkozó metodikai változás következtében felminősítette az OPUS TIGÁZ Zrt. kapcsán korábban megállapított BB+, illetve a Kötvények esetében korábban megállapított BB+ hitelminősítést BBB+ besorolásra. A magasabb szintű minősítés megállapítása köszönhető a Kibocsátó stabil üzleti működésének az államilag szabályozott piaci környezetben, a kedvező hitelképességi mutatóknak, illetve az erős likviditási pozíciónak.

A hitelminősítő angol nyelvű jelentése az alábbi linkekre kattintva megtekinthető:

https://scopehamburg.com/scope-hamburg-upgrades-issuer-rating-and-corresponding-debt-instrument-rating-of-opus-tigz-from-bbunder-re-view-to-bbbstable-due-to-changes-in-methodologies//

Budapest, 2022. augusztus 10.

 

 

OPUS TIGÁZ Zrt.

Igazgatósága

 

Rendkívüli tájékoztatás