Gázszagot érez?

Önleolvasó mobilapplikáció az OPUS TIGÁZ-nál

Digitalizált világunkban egyre több ügyet intézhetünk személyes jelenlétet nem igénylő módon, interneten, mobilapplikációkon keresztül. Ilyen kényelmi szolgáltatást vezetett be 2024 januárjától az OPUS TIGÁZ Zrt., amely egyszerűbbé teszi éves leolvasást választó ügyfelei számára a mérőállás bejelentését. Az új önleolvasó applikáció által lehetővé válik a fényképes mérőállás-bejelentés, mellyel kiváltható a kiküldött munkatárs általi éves leolvasás.

Ez év elejétől nem kell a leolvasóra várni azoknak az OPUS TIGÁZ ügyfeleknek, akik igénybe veszik a társaság új szolgáltatását, az önleolvasó mobilapplikációt. Az új mobilapplikáció segítségével, egyszerűbbé és kezelhetőbbé válik a gázmérő éves leolvasásához kapcsolódó ügyintézés. Az applikáció használatával az ügyfelek a megadott leolvasási időszakon belül, kényelmesen, otthonról beküldhetik a gázmérő aktuális mérőállását, így az éves elszámoláshoz szükséges adatok mindig határidőre kerülnek be a társaság rendszerébe.

A havi mérőállás-bejelentést választó lakossági ügyfelek továbbra is az illetékes egyetemes szolgáltató, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csatornáin tudják diktálni havi mérőóra állásukat.

Az applikáció letöltését követően az ügyfelek könnyen és gyorsan regisztrálhatják a felhasználási helyet, melynek mérőállását szeretnék bejelenteni. A regisztráció során meg kell adni néhány, a számlán is megtalálható felhasználói adatot: a szolgáltatási szerződésen szereplő nevet, a bejelentkezéshez használt nevet és jelszót, valamint azt az e-mail címet, amire az értesítéseket kéri az ügyfél. A felületen ezután az applikációt használó felhasználó számára megtalálhatóak lesznek a regisztrációhoz rendelt felhasználási helyek (POD), vagyis a felhasználási hely címe és a mérőkészülék(ek) gyártási száma. Amennyiben az ügyfél több felhasználási hellyel is rendelkezik az OPUS TIGÁZ Zrt. szolgáltatási területén, úgy a már meglévő regisztrációjához POD hozzáadással hozzá tudja kapcsolni a többi felhasználási helyét is, amelyekre szintén az applikációval kívánja elvégezni az éves mérőállás közlését.

A regisztráció után az adott leolvasási időszak kezdetén az OPUS TIGÁZ Zrt. értesítést küld a felhasználónak arról, hogy beküldheti az aktuális mérőállását, amennyiben a regisztráció alkalmával ez az opció kiválasztásra került. Az értesítés megérkezését követően az ügyfelek az applikáció segítségével egyszerűen rögzíthetik a mérőállásukat, ezt követően készítenek egy fotót a gázmérőről, melyen annak gyári száma és állása is jól látható. Fotó készítése minden mérőállás rögzítésekor kötelező, kép nélkül a mérőállás nem menthető és nem küldhető el. A fotó készítése után a mentés gombbal elmenthetik, majd azonnal el is küldhetik a mérőállást az OPUS TIGÁZ Zrt. részére. Az applikáción keresztül beküldött adatok a társaság munkatársai számára azonnal láthatóvá válnak, így elkerülhető, hogy az ügyfeleiket feleslegesen zavarják.

Az OPUS TIGÁZ ÖNLEOLVASÓ APPLIKÁCIÓ a Google Play áruházból tölthető le az Android, míg az App Store-ból az iOS operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonokra.