Gázszagot érez?
Az OPUS TIGÁZ Zrt. 10 millió forint értékű adománnyal támogatja a katasztrófavédelem munkáját

Az OPUS TIGÁZ Zrt. 10 millió forint értékű adománnyal támogatja a katasztrófavédelem munkáját

2021.11.26.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. 10 millió forint összértékű adománnyal támogatja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) munkáját a társadalmi felelősségvállalás és tudatosság jegyében. Magyarország legnagyobb földgázelosztója a fűtésszezonnal összefüggésben a tevőleges megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet és a támogatás részeként, az OKF november 26-ai baleset-megelőzési szimulációs bemutatóján 500 darab szén-monoxid-érzékelőt is felajánlott rászoruló családoknak.

A tűzesetek között élen járnak a lakásokban, otthonokban bekövetkező balesetek. Évente átlagosan 6-7 ezer lakástűz keletkezik, amelyek sajnálatos módon gyakran járnak szomorú, végzetes kimenetellel. A téli fűtési időszak további kockázatokat hordoz magában: a legtöbb baleset az otthonokban használt tüzelő- és fűtőberendezésekre vezethető vissza. A balesetek, tűzesetek megelőzése érdekében rendkívül fontos a berendezések szakszerű, rendszeres ellenőrzése és karbantartása, emellett a megelőzés, például szén-monoxid érzékelők elhelyezése a megfelelő helyeken.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. számára fontos a katasztrófavédelemmel való partnerség, szakmai együttműködés, melynek keretében idén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottságának tevékenységét támogatják. A 10 millió forint összértékű adomány részeként a vállalat 5 millió forint értékben 500 db szén–monoxid-érzékelőt is ajándékoz, ami rászoruló családokhoz fog kerülni, fokozva otthonuk biztonságát. 

„Felelős energetikai vállalatként elkötelezettek vagyunk, hogy a társadalmi értékteremtésért is aktívan dolgozzunk. Szolgáltatásaink ellátásán felül feladatunknak tartjuk az edukációt, különösen, ami a szén-monoxid-mérgezés veszélyeit és azok elkerülését illeti. Ehhez kapcsolódóan az anyagi támogatáson túl egy olyan hasznos eszköz átadását tartottuk a legjobb választásnak, ami közvetlenül elősegíti a háztartásokban előforduló, de elkerülhető szén-monoxid-balesetek megelőzését.” - összegezte Antal Sándor, az OPUS TIGÁZ Zrt. hálózatüzemeltetési igazgatója.

Az energetikai vállalat az 500 darab szén-monoxid érzékelőt az OKF november 26-ai eseményén karitatív szervezetek képviselői számára adta át. A katasztrófavédelem pedig segít eljuttatni az eszközöket olyan háztartások számára, ahol leginkább szükség lehet azokra. A korábbi évek tapasztalatai alapján azokban a lakásokban, ahol volt működő jelző készülék, nem történt tragédia.

„Fontos, hogy ilyen érzékelőt csak megbízható forrásból szabad vásárolni. 2016. július 1-től a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jár el piacfelügyeleti hatóságként a szén-monoxid érzékelők esetében. Arra kérjük az embereket, hogy az eszközök beszerzése előtt tájékozódjanak a katasztrófavédelem honlapján a megfelelő érzékelők listájáról.” – mondta el Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott országos tűzoltósági főfelügyelője.

A Budapesten tartott eseményen, a katasztrófavédelem munkatársai egy nappalinak berendezett konténerrel mutatták meg, milyen gyorsan kiéghet az otthonunk, illetve szén-monoxid szimulációs bemutatóval is demonstrálták a fűtési szezon veszélyeit.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. a jövőben is támogatja és segíti a katasztrófavédelem munkáját, és az adventi időszakban is elővigyázatosságra inti az embereket.

társadalmi felelősségvállalás
OPUS TIGÁZ Zrt.
sajtótájékoztató

További híreink