Gázszagot érez?
Ismét csalók keresik meg az OPUS TIGÁZ nevében a fogyasztókat

Ismét csalók keresik meg az OPUS TIGÁZ nevében a fogyasztókat

2024.02.27.

Az utóbbi időszakban sajnos újra megjelentek azok az esetek, amelyek során az OPUS TIGÁZ Zrt. nevével visszaélve csalók próbálják félrevezetni a fogyasztókat.  Ilyen esetekben a bűnözők – az OPUS TIGÁZ Zrt. kollégáinak adva ki magukat – kötelező biztonsági felülvizsgálatra hivatkozva próbálják félrevezetni, ezáltal pénzt kicsalni (illeték beszedés címén) az ügyfeleket. A csalók által kiállított levelek általában nem tartalmaznak ügyiratszámot, sem a feladó címét, abban továbbá nincs hivatkozás semmilyen jogszabályra, ami alapján kötelezik a felhasználókat a felülvizsgálat elvégzésére, ezáltal a kért illeték kifizetésére.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a társaság munkatársai (vagy megbízott külső vállalkozói) a hivatkozott kötelező biztonsági felülvizsgálat címén nem végeznek a fentiekben megadott tevékenységet, ezáltal semmilyen körülmények között nem jogosultak biztonsági felülvizsgálat címén semmilyen összeg kifizetését kérni a fogyasztóktól.

Fontos tudni, hogy az OPUS TIGÁZ Zrt. munkatársai minden esetben arcképes, OPUS TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkeznek, a megbízott alvállalkozói részére pedig – az arcképes igazolvány mellett - hivatalos megbízólevelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az adott munkával megbízottak első lépése, hogy ezekkel a dokumentumokkal igazolják magukat. 

A társaság arra kéri a felhasználókat, hogy csak olyan személyeket engedjenek az OPUS TIGÁZ Zrt. nevében eljárni, munkát végezni, akik személyazonosságukat a fentiek szerint igazolták!

Az OPUS TIGÁZ Zrt. munkatársai által végzett, ügyfeleket érintő tevékenységek során minden esetben sorszámozott munkautalványt adnak át a helyszínen, és amennyiben a végzett tevékenység díjköteles volt, úgy minden esetben utólag – s nem a helyszínen - történik meg a szolgáltatás díjának számlázása. Az erről szóló értesítést minden esetben postai úton továbbít a Társaság az ügyfelek felé.

Abban az esetben, ha az OPUS TIGÁZ Zrt. nevében munkát végezni kívánó személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, ne engedjék be a felhasználási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint azt minden esetben jelezzék az OPUS TIGÁZ Zrt. ügyfélszolgálata felé.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni.

figyelmeztetés
csalók
felhívás

További híreink