Gázszagot érez?
Az OPUS TIGÁZ Zrt. névadó szponzorként támogatja Tatabánya labdarúgó csapatát

Az OPUS TIGÁZ Zrt. névadó szponzorként támogatja Tatabánya labdarúgó csapatát

2023.01.31.

Együttműködési megállapodást írt alá az OPUS TIGÁZ Zrt és a TSC Labdarúgó Kft – jelentették be a felek a Földi Imre Sportcsarnokban rendezett sajtótájékoztatón. A megállapodás értelmében az OPUS TIGÁZ névadó szponzorként támogatja a csapatot, amely a továbbiakban „OPUS TIGÁZ Tatabánya” néven szerepel a labdarúgó Nemzeti Bajnokság III. osztályának Nyugati csoportjában. 


Az együttműködési megállapodás a jelenlegi és az ezt követő három idényre szól, így 2026. június 30-ig tart, amely a felek kölcsönös elégedettsége esetén meghosszabbítható. A megállapodás bejelentésére szervezett sajtótájékoztatót Sámuel Botond, a többségi tulajdonos Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke, Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt vezérigazgatója és Gyürki Gergely vezetőedző tartották, de jelen volt Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője ill. dr.Kancz Csaba főispán, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke is.


A tatabányai régióban a közelmúltban jelentősen erősödött az OPUS TIGÁZ Zrt jelenléte, mivel 2023. évtől a társaság üzemelteti Tatabánya és további 13 környékbeli település földgáz-elosztóvezeték hálózatát. AZ OPUS TIGÁZ a megbízható és stabil gázellátás biztosítása, a gazdasági szerepvállalás mellett értékteremtő szerepet vállal a térség társadalmi életében is. Ennek jegyében kezdi meg most a több mint 110 éves múltra visszatekintő tatabányai labdarúgó csapat szponzorációs támogatását.


„Az ellátási területen élő közösségek támogatásának részeként fontosnak tartjuk az egészséges életmód ösztönzését, így a nagy hagyományokra visszatekintő helyi sportélet támogatását is. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a következő években az OPUS TIGÁZ Zrt támogatja a tatabányai futballt. Bízunk benne, hogy ezzel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a csapat kivívja a másodosztályba való feljutást is.” – nyilatkozta Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt vezérigazgatója.


A Tatabányai Sport Clubot 1910-ben alapították, és a Labdarúgó szakosztály még ugyanabban az évben megtartotta első mérkőzését. A csapat évtizedekig a hazai futball meghatározó szereplője volt, fénykorának az 1960-80-as évek tekinthetők, amikor európai szinten is kiemelkedő eredményeket értek el. 1981-ben a többi között a spanyol Real Madridot is legyőzték Európa egyik legrangosabb kupasorozatában, az UEFA-kupában. Az évek során a magyar futball számos ikonikus alakja, többek között Grosics Gyula, Szabó György, Csapó Károly vagy Kiprich József is erősítette a klubot játékosként vagy edzőként. Az utóbbi évek az újjáépítés jegyében teltek, a csapat - amelyet túlnyomó többségében saját nevelésű játékosok alkotnak - jelenleg vezeti az NB III. Nyugati csoportját. 


„Öröm számunkra, hogy a mai napon az együttműködési megállapodás aláírásra került, és a jövőben ezáltal a labdarúgó csapat működése biztosítottnak látszik. Kollegáimmal az előkészítő tárgyalások során az „Út az NB.II.-be” alcímmel említettük a projektet, mely célt reményeink szerint a közeli jövőben, várhatóan akár már a tavaszi idény végén elérhetjük. Úgy gondoljuk, hogy ezt követően kiemelt szórakozási lehetőséget fogunk biztosítani a sportszerető lakosságnak vasárnap délutánonként a Grosics Stadionban. Az biztos, hogy fiatal labdarúgóink mindent megtesznek azért, hogy terveink mielőbb megvalósuljanak. Addig is kívánunk mindannyiunknak a tradicionális bányász-hagyományaink szerint „Jó szerencsét!” – mondta Sámuel Botond, a Tatabányai SC ügyvezető elnöke.

OPUS TIGÁZ Zrt.
sajtótájékoztató
hírek

További híreink

Korábbi híreink

2024 2023
2022 2021 2020