Gázszagot érez?
Július 1-jétől OPUS TIGÁZ Zrt. cégnévvel folytatja földgázelosztói tevékenységét a TIGÁZ

Július 1-jétől OPUS TIGÁZ Zrt. cégnévvel folytatja földgázelosztói tevékenységét a TIGÁZ

2021.07.01.

Július 1-jétől OPUS TIGÁZ Zrt. cégnévvel folytatja földgázelosztói tevékenységét a TIGÁZ.


Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2021. március 31-én 49,57 százalékos részesedést szerzett a TIGÁZ Zrt.-ben. A megállapodás értelmében az OPUS a tranzakció zárásakor irányítási jogot is szerzett a földgázelosztó társaságban. Ezzel a tranzakcióval módosult a TIGÁZ tulajdonosi szerkezete, de nem változott az, hogy az OPUS megbízható, biztonságos és innovatív módon, szabályozott környezetben üzemelteti tovább a földgázelosztó hálózatot.

Az OPUS Csoporthoz való tartozás megjelenítéseként 2021. július 1-jétől a vállalat új néven, OPUS TIGÁZ Zrt. néven folytatja tovább tevékenységét.

A névváltozással együtt megújul a cég logója, arculata is, melyet az ügyfelek a kapcsolattartás során látni, tapasztalni fognak, de ez nem befolyásolja a TIGÁZ mindennapi feladatainak végzését: az OPUS TIGÁZ Zrt. az OPUS Csoport tagjaként is változatlanul végzi a földgázelosztási tevékenységét és teljesíti valamennyi szerződéses kötelezettségét. Ez azt is jelenti egyúttal, hogy a felhasználókkal, rendszerhasználókkal, és az egyéb partnerekkel megkötött szerződések változatlan tartalommal és feltételekkel maradnak hatályban és az együttműködés kereteiben nem lesz változás 2021. július 1. napjától kezdődően. Az OPUS TIGÁZ Zrt. munkatársainak szakértelme, elkötelezettsége továbbra is lehetővé teszi a földgázelosztó hálózat és az ügyfélkapcsolatok magas színvonalú működtetését.
Az OPUS TIGÁZ Zrt. több évtizedes múltra visszatekintő, megbízható és stabil vállalat, melynek legfőbb feladata a zavartalan földgázellátás biztosítása. A társaság Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, az ország észak-keleti régiójában végez földgáz elosztási engedélyes tevékenységet, 33.760 km hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltet, amellyel több mint 1,2 millió háztartás földgázellátását biztosítja, 1092 településen. A vállalat az elmúlt csaknem 70 évben iparági szinten is kiemelkedő szaktudást halmozott fel, és a magyar energiaipar meghatározó szereplőjévé vált. A társaság földgázipari vagyonának értéke meghaladja a 110 milliárd forintot, és a vállalat évente 6 milliárd forint összeget fordít gázhálózati beruházásokra.
Az OPUS TIGÁZ Zrt. az OPUS GLOBAL Nyrt. eszközportfóliójának értékes eleme, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá az OPUS Csoport eredménytermelő képességéhez. A tiszántúli gázhálózat szilárd alapot jelent az OPUS GLOBAL Nyrt. energetikai divíziójának további bővítésére és a cégcsoport régiós jelenlétének erősítésére, melynek stratégiai célja, hogy hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon.
További információ: kommunikacio@opustigaz.hu


OPUS GLOBAL

Az OPUS GLOBAL Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja, a BÉT 5. legnagyobb vállalata. A tőzsdei társaság a befektetéseit a magyar gazdaság stratégiai ágazatiban valósítja meg olyan cégeken keresztül, amelyek piacvezetők vagy különleges kulcs-pozícióval rendelkeznek, cash flow/osztalék vezéreltek. Az OPUS GLOBAL Nyrt. portfoliójában a turisztikai, élelmiszeripari, építőipari és energetikai, valamint vagyonkezelési divíziók és vállalatai 2020. évben összesen 22 milliárd forint EBITDA eredményt értek el.

kommunikáció
felhívás
tájékoztatás
OPUS TIGÁZ Zrt.

További híreink